Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Clubliefde

17 maart 2011

Bijna was mijn oudste zoon (7) een PSV-fan geweest. Bedankt. Dankzij de voetbalplaatjes van Albert Heijn. Nu is hij een NEC-fan. Of is het en-ee-cee-fan? Enfin. Mijn jongste zoon (5) is dankzij het grootwinkelconcern Feijenoord-fan geworden, al weet het kind niet eens waar Rotterdam ligt.

Idee van de marketingafdeling: een voetbalplaatje met het gezicht van je eigen kind erop. Kies zelf een club uit de eredivisie. Oké, NEC dan, als je dat zúlke mooie kleuren vindt. Weet je het zeker? Echt? Goed, dan wordt het NEC. Je moet het zelf weten, het is jouw keuze, het kan nu niet meer veranderd worden. En jij deze? Dat is Feijenoord. Ja, Feijenoord. Weet je het zeker, wil je misschien toch niet liever die met die mooie rode streep in het midden? Nee? Oké, dan doen we deze.

Zelf ben ik om een soortgelijke redenen fan geworden van DWS. Het was een koude winter en ik had een sjaal nodig, zei mijn moeder. Het was een heel rek met allerlei kleurcombinaties. Van welke club is uw zoon supporter? vroeg de waarschijnlijk homofiele kledingverkoper kruiperig. Dat wist mijn moeder niet uit haar hoofd. En, Fransje, heb je al een club? Het hoeft niet hoor, als je er geen zin in hebt. De kledingverkoper grijnsde uitnodigend. Ik kon altijd nog lid worden van zijn club, zei hij met die grijns.

Ik nam de blauw-zwarte, gewoon, op gevoel.

Het wordt dus DWS, antwoordde de verkoper.

Ik had er nog nooit van gehoord.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: , , , ,

Nog meer blogs van P. F. Thomése

Lees alle blogs van P. F. Thomése >

P. F. Thomése