Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

De Belg in ons

8 april 2014

Het mooie van de teloorgang van het Nederlandse voetbal is dat we allemaal weer amateurs worden. Gelaten onderga je aan de kant hoe die briljante buitenspeler weer eens royaal over de bal maait, in een vreemde pirouette verdwaalt en ook nog op zijn smoel kwakt. Zonder commentaar bezie je de vreemde afzwaaier die net geen achterbal wordt. Aan de andere kant: je kijkt elkaar verbaasd aan als die hopeloze back de bal zomaar weet te veroveren en feilloos in de diepte passt.

Ik heb het hier over de kleine genoegens die je deel zijn wanneer je niet meer op het echte geluk durft te rekenen. Wie geen verwachtingen heeft, kan ook niet teleurgesteld worden. Het is een levenswijsheid die menig kleine man groot heeft gemaakt in het dragen van  de onontkoombare nederlaag.

Het wordt tijd dat de Belg in ons definitief opstaat. De Belgen verstaan al sinds de uitvinding van het voetbal de kunst versteld te staan als een bal warempel een medespeler bereikt. ‘Zag de gij da, zulle?’ Onze zuiderburen  zijn amateurs in hart en nieren, verdwaald op het wereldtoneel en verbaasd dat zij niet meteen worden weggestuurd. Mijn voornemen is om de WK in Brazilië als een Belg te beleven.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: ,

Nog meer blogs van P. F. Thomése

Lees alle blogs van P. F. Thomése >

P. F. Thomése