Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

De Kromme bij de kassa

19 februari 2018

En daar stond hij, pal voor me in de rij bij de kassa. Held van de velden van mijn jeugd. Mijn vrouw vroeg of ik nodig naar de wc moest of zo, ik deed zo raar. Vanachter de zaterdagochtendboodschappen gebaarde ik haar: kijk dan toch voor je, daar staat ie. Wie? Wie, vraag je!? Willem van Hanegem natuurlijk! Want hij was het echt, ook zonder voetbalschoenen en vijftig jaar na dato herkende ik hem meteen.

Het is zo’n moment waar geen progressie in zit. Het is een flits waarin een heel leven voorbijtrekt, en dat is het dan. Ik was te oud om nog een handtekening te vragen. Of toch… Ik zou er een kunnen vragen voor mijn zoons. Konden ze er straks om vechten.

Te laat stak ik mijn hand op. Hij keek me aan met die spottende blik van hem (alsof hij me had gepoort en zich afvroeg, wat mot die goserd nou?), groette me zoals hij iedereen groette die hij niet kende en sjokte met zijn boodschappen op onvergetelijke wijze naar het parkeerterrein.

Thuis vertelde ik opgewonden het verhaal aan mijn verveeld in Fifa 18 verdiepte jongens. Willem wie? Van Hanegem! Schouders werden opgehaald. Ze kenden alleen Fifa Legends en daar zat die Kromme van mij niet bij.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog:

Nog meer blogs van P. F. Thomése

Lees alle blogs van P. F. Thomése >

P. F. Thomése