Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

De sigaar

19 maart 2013

In Tilburg zitten ze er even helemaal doorheen. Geknakt door elf kut-NAC-ers. Met 4-0 afgedroogd in de Brabantse klassieker, godnondeju. Het enige lichtpuntje was dat ‘die kuthomo’s’ uit Breda van voren en van achteren weer eens door elkaar haalden, en het megaspandoek ‘Hup NAC’ tribunebreed op zijn kop uitrolden. Wat er stond, wist niemand en de supporters zelf zagen helemaal niks meer.

Daags na het debâcle kreeg Willem II van de Tilburgse gemeenteraad te horen dat ze na de degradatie naar de Jupiler League financieel in de stront konden zakken. Houdoe en bedankt, heet dat op z’n Brabants.

Ooit schreef ik over mijn personage J. Kessels (in de Tilbokraker J. Kessels: The Novel) dat hij ‘als één man achter Willem II’ stond. Hij is er intussen bij gaan zitten, kan ik u laten weten, mijmerend over vroeger, toen Willem II nog iets voorstelde, met spelers als Budje Brocken en Martin van Geel, en Dembélé en Joris Matthijsen. Tegenwoordig weet niemand nauwelijks nog een speler bij naam te noemen.

Ooit was Willem II een respectabele sigaar die ook prima over de longen gerookt kon worden. Nu zijn ze dé sigaar. En die past zoals bekend maar op één plek: in je eigen reet.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog:

Nog meer blogs van P. F. Thomése

Lees alle blogs van P. F. Thomése >

P. F. Thomése