Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Die andere sport

28 oktober 2013

Voor mij bestaat er niets mooiers dan om zaterdagochtend om half negen bij mijn twee zoontjes naast het hockeyveld te staan. Ik geloof niet dat ik alle spelregels correct ken, maar dat staat het kijkplezier niet in de weg.

Als vader met een voetbalachtergrond spoor ik wel eens aan waar afremmen meer volgens de hockeymores is. ‘Erin kleunen’ doen ze niet. Hockey, zeggen ze, is een technische sport. Het publiek onthoudt zich bovendien sowieso liever van commentaar. Hier geen homo’s die beter dameskapper kunnen worden.

Verder is het prachtig, elke zaterdagmorgen. Even die steen in de buik, als de scheids fluit en de wedstrijd is begonnen. Maar dan, als hij de bal verovert en gáát, langs de zijlijn. Het stadion veert op. Wat is hij snel, die jongen van me. En die andere jongen trouwens ook, al speelt die wat controlerender, met passjes strooiend en zo.

Daar kan geen zondagmiddag in de Eredivisie tegenop en zelfs geen avondje Champions League. De belangrijkste wedstrijden zijn die van de F2 en de E1. Ik kan daar het hele weekend op voort analyseren, totdat mijn zoontjes vragen: ‘Zullen we niet liever gaan voetballen in het park? Jij zat vroeger toch op voetballen, pap?

En in het park laat ik ze zien dat hockeyers mietjes zijn. ‘Jullie moeten later maar dameskapper worden,’ roep ik tegen ze, als ik opnieuw heb gescoord.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: ,

Nog meer blogs van P. F. Thomése

Lees alle blogs van P. F. Thomése >

P. F. Thomése