Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Dubbele schaar

15 mei 2013

Aan de dubbele schaar had ik zo onderhand een pesthekel gekregen, dankzij de aanstellerige manier waarop de dameskapper Cristiano Ronaldo hem honderd keer per wedstrijd toepast – bij voorkeur wanneer er in het geheel geen aanleiding toe is.

Staat ie daar weer met zijn buitenkantje links, buitenkantje rechts over de bal heen te vegen. Het zijn dit soort situaties die tot spelverruwing leiden. We dansen hier niet samen de bostella, vader! Verzin eens iets anders, zou ik zeggen.

Toen mijn negenjarige zoontje apetrots zijn dubbele schaar aan me voordeed, moest ik dan ook even slikken. Jij ook al, dacht ik. En over een paar jaar zeker komen vertellen dat je homo bent geworden. Want je zoon die Cristiano Ronaldo wil zijn, dat is net zoiets als je dochter die met een ongeschoolde neger thuiskomt. Je schrikt, maar besluit niets te laten merken.

Als mijn zoontje op het schoolplein de dubbele schaar eruit gooit alvorens zichzelf te lanceren, raak ik mijns ondanks ontroerd. Kleine jongen met je prachtige onzinnige dromen. Ik denk aan Ronaldo, die geen vader meer heeft en die zijn bostella moet blijven dansen zonder dat iemand hem erom bewondert.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: ,

Nog meer blogs van P. F. Thomése

Lees alle blogs van P. F. Thomése >

P. F. Thomése