Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Feyenoord uit

3 februari 2014

Laatst zag ik Marcel van Roosmalen op de tribune zitten, en hij keek niet vrolijk. Ik wilde zwaaien, want Marcel is een Vitesse-fan en dat gun je niemand. Rechts in beeld zat Theo Janssen zich niet druk te maken. Theo Janssen is een Theo Janssen-fan en dan zit je klaarblijkelijk altijd goed

In het midden zat een vrouw, die van geen van beide heren aandacht kreeg. Niet alle vrouwen op de Vitesse-tribune zijn Russische hoeren. De close-up duurde te kort om de vrouw in kwestie thuis te brengen, en bovendien had ik mijn aandacht nodig om tot me door te laten dringen dat ik inderdaad op de televisie naar het trouwe doch moedeloze hondenhoofd van Van Roosmalen zat te kijken.
Vitesse is lachen, maar nu even niet, zei het uitgebluste hoofd van de auteur van Je hebt het niet van mij en Het jaar van de adelaar, legendarische voetbalboeken over een club die de ambitie heeft om niet achterlijk te zijn. Vitesse is pure cult. Van Roosmalen heeft het laatste woord, dat is het lot van Vitesse. Met zo’n supporter in close-up ben je klaar, daar kan geen Russische bankrekening tegenop.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: , , ,

Nog meer blogs van P. F. Thomése

Lees alle blogs van P. F. Thomése >

P. F. Thomése