Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Lulhannesen

23 september 2011

De voetbalclubs hebben zich aan het begin van het seizoen versterkt met nieuwe gezichten, maar aan de praattafels en in de commentatorhokjes is alles hetzelfde gebleven, zodat het is alsof ik als kijker nog aan een vorig seizoen bezig ben. Of het seizoen daarvoor. Alsof ik naar een herhaling van een herhaling zit te kijken.

Het is jammer dat Hilversum geen transferperiode kent. Sommige pratende koppen zijn nu eenmaal te goed voor ons kleine landje geworden. Het zou mooi zijn als ze eens een klappertje konden maken. Je gunt ze een transfer naar een mooie zender in het buitenland. (‘Interesse voor Tom van ’t Hek en Tom Egbers.’ ‘Toine van Peperstraten rond met Bulgaarse tv. ’)

Of een degradatieregeling. Zou ook mooi zijn. Compleet met een nacompetitie midden in de zomer. Leuk voor de kijker ook. (‘Arno Vermeulen speelt komend seizoen voor RTV Noord-Holland.’ ‘Leo Verheul keert terug in hoogste klasse.’)

Helaas, het blijven dromen. We zitten in werkelijkheid wéér een heel seizoen met dezelfde lulhannesen opgescheept. En volgend seizoen. En het seizoen daarop.

Het wachten is op een mooie regeling.

(PS Ik ben vast vergeten een paar belangrijke namen te noemen, maar wees gerust: die mogen ook weg.)

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: ,

Nog meer blogs van P. F. Thomése

Lees alle blogs van P. F. Thomése >

P. F. Thomése