Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Mijn super Wednesday

17 april 2012

Terwijl de Nederlandse voetbalcompetitie zich ontknoopte, bevond ik mij tussen de cultuurnerds die zich de gesubsidieerde wijn goed lieten smaken. Niemand had natuurlijk een smartphone bij zich, alleen de nieuwste roman van die-en-die. Ook ik had die turf onder mijn arm, want dat geval werd bij de ingang gratis uitgedeeld. Boek in de ene hand, wijn in de andere. Geil.

Ik had al tijden terug toegezegd daar te zullen spreken. Hoe kon ik van tevoren weten dat het Super Wednesday oftewel Woensdag Gehaktdag zou zijn? Als mooiweersupporter zat ik er met Ajax weer helemaal in. We gingen lekker samen. En nu stond ik daar godverdomme naar dat geouwehoer te luisteren dat ik nota bene o.a. zelf voortbracht.

Ik was een van de sprekers, en mijn opmerkingen over Super Wednesday vielen zo dood als een lekke voetbal op Roze Zaterdag. Ik raffelde mijn betoog af, bombardeerde het middenstuk tot de conclusie en sloot af met een ‘daarover een volgende keer hopelijk meer,’ waarna ik met een lulverhaal over ‘de trein halen’ buiten de eerste de beste voorbijganger staande hield en te horen kreeg wat ik niet durfde te geloven.

Pas thuis, op teletekst, ervoer ik de heerlijke waarheid.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog:

Nog meer blogs van P. F. Thomése

Lees alle blogs van P. F. Thomése >

P. F. Thomése