Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Mooiweervoetballer

19 maart 2012

Nu het weer mooier wordt, herinner ik het me weer: ik was een mooiweervoetballer. Daar maak je geen vrienden mee. Ze staan ongunstig bekend, mooiweervoetballers. Je wint er de oorlog niet mee, je wint er eigenlijk niks mee. Behalve als het mooi weer is: dan win je fluitend.

Ik ben ook, heb ik gemerkt, een mooiweersupporter. Als het zonnetje weer begint te schijnen, sta ik als eerste vooraan mee te juichen.

Het hoeft geen verwondering te wekken dat ik meestal een Ajax-supporter ben. Dat is een club waar ze pas gaan voetballen als het meezit. Typische mooiweervoetballers. Als de competitie in de zomer doorgespeeld zou worden, dan werd Ajax jaarlijks kampioen. In hun zwembroek, op een badlaken.

In die zin, met al dat kloteweer, is het vreemd dat Feyenoord niet elk jaar hand in hand met de kameraden zegeviert.

Maar de nadruk op kloteweer in de competitie verklaart wel de gestage opkomst van de provincieclubs: PSV, AZ, Twente. Als het ergens ploeteren is, dan in de provincie. En ik kan het weten, want ik kom er vandaan. Altijd wind tegen, heen én terug. Ze zijn in dergelijke contreien verbaasd als ze de wind ineens in de rug hebben. Gaan ze raar doen. Snappen ze niet.

Ajax wel. Als die de wind in de rug hebben, gaan ze vanzelf beter spelen. Zonnetje erbij en ze worden lachend kampioen.

Daar houd ik nou van.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: , ,

Nog meer blogs van P. F. Thomése

Lees alle blogs van P. F. Thomése >

P. F. Thomése