Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Peujusveu

8 januari 2013

In een donkere periode van mijn leven woonde ik pal naast het Peujusveu-stadion, zoals het PSV Stadion in Eindhoven nog steeds wordt genoemd.

Omdat die periode zo donker was, hing ik veel in het nachtleven rond. Maar soms had ik een kater en dan lag ik thuis op bed. Vaak reserveerde ik daar de zondagmiddagen voor, dat kwam zo uit. ´s Ochtends kotsen en ´s middags een beetje bijkomen. ´Een beetje rukken, een beetje roken,´ las ik ooit eens in een merkwaardige roman.

Af en toe klonk er gejuich uit het belendende stadion. Dan had Peujusveu gescoord. Een naar, schril geluid, dat ik moeilijk met vreugde in verband kon brengen. Bovendien bracht het mijn koppijn terug, en daar zat ik ook al niet op te wachten. Nee, blij werd ik er niet van, van zo’n doelpunt. Maar gelukkig kwam het niet vaak voor. We schrijven de jaren voordat PSV altijd maar kampioen werd, de grauwe, zelden verlichte jaren tachtig. Depressieve meisjes achterop de fiets en dan bij hen thuis eindeloos moeten luisteren naar muziek zonder melodie. Jurrie Koolhof was de grote man voorin, meen ik mij te kunnen herinneren.

Sentimenteel word ik er niet van, dat toch niet, maar het waren mooie tijden.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: , ,

Nog meer blogs van P. F. Thomése

Lees alle blogs van P. F. Thomése >

P. F. Thomése