Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Pleezanger

24 oktober 2011

Sinds ik een keer Wilfred Genée ‘s middags heb zien karaokeejen in de San Francisco op de Zeedijk, wist ik: dit wordt een hele grote. Het was op dat dode punt in de dag, wanneer het nog niet echt avond is maar de dag reeds tot het verleden behoort. Wilfred gaf er niks om, want Wilfred ging los op Tom Jones of wie hij ook had uitverkoren om even Wilfred Genée te mogen zijn.

Het enige publiek bestond uit een jonge vrouw die zo te zien graag naar de kapper ging (zijn vriendin?), de barman en ik, die achter een groot glas bier op een vriend zat te wachten die even naar de plee was.

Zelden heb ik iemand zich zo zien geven. Tom Jones was gewoonweg te klein voor hem, je zag het aan zijn gebaren, de overgave waarmee hij playbackte. Als hij zijn eigen repertoire zou hebben, ja dan, maar voorlopig had hij nog geen eigen repertoire. Wat had hij wel? Een vriendin met een kapper, ja die had hij, en ook een onwankelbaar geloof in zichzelf.

Mijn vriend kwam terug van de plee, de deur sloeg Wilfred Genée bijna van het podiumpje. Bijna, zeg ik, want ik zag een ster die niet kon vallen.

Elke keer als ik hem op de tv zie, zie ik hem in gedachten die openzwaaiende pisdeur in zijn nek ontwijken.

Wilfred, vanuit de plee van de San Francisco: van harte gefeliciteerd met de Gouden Televizierring!

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: , ,

Nog meer blogs van P. F. Thomése

Lees alle blogs van P. F. Thomése >

P. F. Thomése