Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Wijvensport

11 februari 2013

Verliezende coaches zijn een lust voor het oog. Niet kunnen winnen is één ding, maar niet kunnen verliezen is toch het allermooiste.

Wat heb ik zondagmiddag zitten genieten van Gertjan Verbeek, nadat AZ door Feyenoord verdiend met 3-1 was verslagen. ´Zijn verlies dragen´ is een uitdrukking die op Verbeek niet van toepassing is. Dan denk ik toch eerder aan Van Basten, die bij Heerenveen wedstrijd na wedstrijd zijn verlies dráágt, in de bijbelse zin van het woord.

Verbeek ís, anders dan van Basten, een geboren verliezer. Vandaar dat hij het niet draagt. Dat kan hij niet, hij heeft het verlies in zich. Het zit heel diep in hem en wil er nodig uit.

Zie hem loeren met zijn venijnige boksersoogjes, zie hem in het tv-studiootje speuren naar een zwakke plek, iets wat hij kan mollen. Van Gaal kan ook zo kijken, met die oogjes en die boksersneus van hem. Iets mollen. Iets moet kapot. Van Gaal attaqueert dan meestal frontaal de interviewer. Verbeek niet. Die pakt altijd de scheidsrechter.

Die mietjes verzieken het voor de echte mannen. ´Waar wij in Nederland naar toegaan is een soort wijvensport,´ klaagt Gertjan. In de herhaling zien we Viergever met gestrekt been op Immers af zweven. ’ Als dat al niet meer mag, kunnen we met z´n allen voortaan beter gaan korfballen.´

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: ,

Nog meer blogs van P. F. Thomése

Lees alle blogs van P. F. Thomése >

P. F. Thomése