Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

De knie van Makkelie

14 november 2014

De strijd tussen speler en scheidsrechter is per definitie een ongelijke. 22 spelers proberen elkaar de wedstrijd uit te praten, duwen, treiteren, trekken, knijpen, schoffelen en, als dat allemaal niet voldoende is, te spugen, slaan en bijten. En als scheidsrechter moet je dit in de hand houden, met als enige middelen twee ogen, een fluit,  twee meelopende helpers met een vlaggetje en ergens in het stadion nog een vierde official. En je natuurlijke autoriteit, niet te vergeten.
 
Danny Makkelie maakte de ongelijke strijd tijdens de wedstrijd Cambuur – Ajax nog ongelijker door niet op te geven nadat er iets in zijn knie was geknapt. Ajax speelde de bal snel naar voren en de scheidsrechter trekkebeende zo snel als hij kon mee. Het zag eruit alsof een manke giraffe een sprintende cheetah probeert in te halen.
 
Niet lang daarna zag hij het heilloze van zijn missie in. De vierde official mocht hem vervangen en in blessuretijd zelfs nog een penalty geven. Wat je ook van de beslissing kon vinden, de scheidsrechter stond in ieder geval in de buurt. Als Makkelie was blijven staan, stond hij op dat moment waarschijnlijk voorovergebogen uit te hijgen in de middencirkel. Niemand zou zijn fluitje te horen.
Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog:

Nog meer blogs van Paul Roos

Lees alle blogs van Paul Roos >

Paul Roos