Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

De magie van Lasse

9 maart 2019

Het is een voorrecht dat normaal gesproken alleen voor honkballers is weggelegd, zodra de bal de knuppel heeft verlaten en ze voelen dat ze een home run hebben geslagen: je eigen bal nakijken, op weg naar een bestemming buiten bereik van alle andere spelers. Tegen Real Madrid zal Lasse Schöne zich zo hebben gevoeld, nadat de vrije trap zijn voet had verlaten.

Het heeft een schitterende foto opgeleverd. Nico Tagliafico kijkt vol spanning met handen die nog niet weten of ze in gemiste kansstand of in juichstand moeten gaan staan. Daley Blind heeft zojuist voor de vorm nog meegesprongen met de bal, maar is net op tijd geland om de bal met open mond in de kruising te zien vliegen. Twee Real-spelers vragen zich af wat ze zich waarschijnlijk al eerder hebben afgevraagd: “Wat gebeurt ons hier vanavond?” En Courtois duikt naar de bal om te inspecteren hoe mooi het doelpunt is en hoe kansloos hij zelf is.

En linksonderin, haast net zo onscherp als de toeschouwers op de tribune, staat Lasse Schöne. In alle rust kijkt hij de bal na. Hij weet dat zijn taak volbracht is. De wedstrijd zou nog twintig minuten duren, maar hij werd twee minuten later al gewisseld.

 

 

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: ,

Nog meer blogs van Paul Roos

Lees alle blogs van Paul Roos >

Paul Roos