Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

De shirtjes van Vermeer

1 september 2014

Van alle transfers van de afgelopen dagen was die van Kenneth Vermeer naar Feyenoord een van de opmerkelijkste. Frank de Boer zei er het volgende over: “ Zaterdagavond vroeg Kenneth of ik even wilde gaan zitten. Zijn mededeling kwam als een grote schok. Je weet hoe gevoelig het ligt tussen beide clubs. Vermeer behoort met Cillessen tot de beste keepers van Nederland. Dan kan het niet de bedoeling zijn dat je een concurrent sterker maakt.”
 
Kranten schreven over het rijtje Cruijff, Jansen, Scholten, Rob Witschge en Charisteas, die onder begeleiding van bodyguards het trainingsveld moest betreden. En ze besteedden aandacht aan de huidige keepers van Feyenoord: Erwin Mulder werd toegezongen door de supporters na afloop van de wedstrijd tegen FC Twente en Warner Hahn, door de mand gevallen in de mysterieuze geheime oefenwedstrijd tegen Fortuna Sittard, mag het gaan proberen bij Excelsior.
 
Onderbelicht bleven de specifieke kwaliteiten van Vermeer. Niet alleen heeft hij katachtige reflexen en houdt hij af en toe een penalty tegen, maar hij heeft ook de kwaliteit dat iedere kleur keepersshirt hem goed staat: rood, geel, blauw (zowel licht als donker), groen (al dan niet fluorescerend), grijs, wit en zwart. Het is dan ook een kleine troost dat Ajax en Feyenoord de materiaalsponsor delen, zodat Kenneth toegang blijft houden tot dezelfde kleurcombinaties. En het is ook een prettige gedachte dat hij nooit in het rood-wit-zwart op doel zal staan.
Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: ,

Nog meer blogs van Paul Roos

Lees alle blogs van Paul Roos >

Paul Roos