Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

De vertwijfeling van de voetbalvader

25 oktober 2017

Als voetbalvader kun je drie zaken beïnvloeden: de sport die je kinderen gaan oefenen, de club waar ze fan van worden, en de voornaam. Een goede vriend dacht dat hij alles goed voor elkaar had. Zijn zoon koos uit alle mogelijkheden die het Gooi te bieden heeft uiteindelijk voor voetbal. Zijn zoon was,  net als zijn vader, op jonge leeftijd hartstochtelijk Feyenoordfan geworden. En, enkele jaren eerder al, was zijn vrouw akkoord gegaan om hun zoon te vernoemen naar een vaderlandse voetbalheld uit lang vervlogen tijden.

Maar veel verder reikte de invloed van de vader niet. Want wat doet de vader als zijn zoon gevraagd wordt om een middag in de week mee te trainen met de jeugd van Ajax. Dan bijt hij op zijn Feyenoord-tong, flitsen de namen van Johan Cruijf, Ronald Koeman, Kenneth Vermeer, Arnold Scholten en John van Loen aan hem voorbij, stemt hij toe en probeert hij zijn trots te verbergen.

En als er dan een keer een oefenwedstrijd gepland staat op die ene trainingsmiddag, ziet hij zijn zoon opeens in een ruim zittend Ajaxshirt het veld oprennen. En de zoon weet wat hem te doen staat, dus bij zijn Ajaxdebuut scoort hij met een fraaie krul om de keeper in het pupillendoeltje. Dan vergeet de vader heel even dat hij eigenlijk voor Feyenoord is en juicht hij toch.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: ,

Nog meer blogs van Paul Roos

Lees alle blogs van Paul Roos >

Paul Roos