Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Een Inzaghi

5 april 2013

De grootste angst van de keeper is de frommelgoal. Niet de vrije trap, de volley, het lobje of de fraai afgeronde solo, maar de bal die via een knie of een schouder, of, erger nog, een verdediger over de doellijn hobbelt. Vaak houdbaar, bijna altijd te vermijden en in alle gevallen reden om tegen alles en iedereen in de buurt te schoppen en te schelden.

Daarom zal er nooit een irritantere en dus betere spits zijn dan Filippo Inzaghi. “That lad must have been born offside”, zei Alex Ferguson over hem. “Anderen zijn er om te lopen”, zie hij over zichzelf. Het doelgebied was zijn strafschopgebied, de rand van het strafschopgebied zijn middellijn. 316 doelpunten in totaal, 70 Europese doelpunten en geen enkele keer genomineerd voor doelpunt van het jaar.

In het nachtleven van Barcelona hebben ze het enige juiste eerbewijs aan Inzaghi gevonden. Een Inzaghi eer je niet met een prijs of standbeeld of ridderorde. Een Inzaghi is daar verworden tot een begrip: het vlak voor sluitingstijd scoren van een partner, hoe onaantrekkelijk ook, tijdens het laatste liedje, aan de bar terwijl het licht al aan is of nog in de rij bij de garderobe.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: ,

Nog meer blogs van Paul Roos

Lees alle blogs van Paul Roos >

Paul Roos