Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Huntelaar vs Cillessen

17 september 2015

Een van de helden uit mijn jeugd is Willie Wortel. Vaak hebben zijn uitvindingen onbedoelde gevolgen, maar ze doen het wel. En zijn oneindige vriendelijkheid is vaak de oorzaak van problemen. In een honkbalwedstrijd tussen Gansdorp en Duckstad deden beide steden een beroep op hem om een geheim wapen te ontwikkelen.

Voor Duckstad ontwikkelde hij een onmisbare knuppel en voor Gansdorp een onraakbare bal. Al bij de eerste pitch ging het mis: de bal ging via een onmogelijke curve richting knuppel, maar raakte hem niet. Als een onafscheidelijk, maar tegelijkertijd niet bij elkaar te brengen, duo vlogen bal en knuppel de lucht in, het stadion uit, om uiteindelijk een ruimtestation te passeren en in een baan om de aarde te eindigen.

Hier moest ik weer eens aan denken, lezend over de penalty-avonturen van Jasper Cillessen en Klaas-Jan Huntelaar. De keeper die geen penalty kan stoppen vs de spits die geen penalty meer kan scoren. Aan het einde van de eerstvolgende training van het Nederlands elftal moet het gebeuren. De bal op de stip, Jasper staat op de doellijn en Klaas-Jan neemt een aanloop. Klaas-Jan schiet en dan…? Alle opties liggen open. Ik zit er klaar voor, telescoop bij de hand.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: ,

Nog meer blogs van Paul Roos

Lees alle blogs van Paul Roos >

Paul Roos