Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Raumdeuter

18 juni 2014

Elk jaar storten nog duizenden studenten psychologie zich op Traumdeutung, het boek waarin Freud zijn theorie over dromen uitlegt. De aanleiding voor een droom is meestal een recente gebeurtenis, maar de dieper liggende betekenis is vaak een onvervulde wens uit het verleden.
 
Als voetbalkunde ooit een studie wordt, dan moet Thomas Müller een verplicht vak zijn. De zelfbenoemde “Raumdeuter”- ruimteduider, ruimteonderzoeker, ziener en uitvoerder in één, maar beter nog onvertaald – doet niets buitenaards. Iedereen kan een keer op de juiste plaats staan, een frommelgoal maken, zijn tegenstander een kaart aansmeren en met wapperende armen, als een forens die de bus wil halen, achter een bal aanrennen. Hij ziet er bovendien nog eens uit als de junior-productmanager die van de tribune is geplukt omdat er een man te weinig was. Hij doet alleen in iedere wedstrijd zoveel dingen schijnbaar toevallig goed dat het allang geen toeval meer is.
 
Thomas Müller is de droomvoetballer voor de man met realiteitszin. Wie zich er al heeft bij neergelegd dat hij nooit een zweefduikkopstift zal maken zoals Van Persie, nooit een pass zal geven zoals Daley Blind, mag er nog steeds van dromen van een keer in zijn leven een wedstrijd te spelen als de Raumdeuter.
Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: ,

Nog meer blogs van Paul Roos

Lees alle blogs van Paul Roos >

Paul Roos