Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Supermario

27 oktober 2016

De scheidsrechter heeft de afgelopen jaren steeds meer hulp gekregen. Voor buitenspel heeft hij de grensrechters, voor de administratie, de wissels en het toezicht op de reserveballen heeft hij de vierde official, voor het muurtje op de juiste afstand heeft hij verdwijnschuim. Zijn nieuwste hulpmiddel is de videoscheidsrechter. Nu alleen nog inzetbaar bij onzekerheid over een doelpunt of een rode kaart, maar in de toekomst zal de videoscheidsrechter zijn oordeel laten vellen over vrijwel alle spelmomenten.

De scheidsrechter zal verworden tot een steward met een borstzakje.  Hij mag kaarten tonen en moet zicht verder beperkten tot het goed houden van de stemming en het voorkomen dat er klappen vallen. Via zijn oortje zal hij het oordeel van de hoogste en onfeilbare autoriteit ontvangen en zal hij het als een goed geklede boodschappenjongen doorgeven aan de spelers. 

En ergens in een bunker in de bossen van Zeist, omringd door talloze schermen en de nieuwste video-apparatuur zit straks de opperscheidsrechter van Nederland. Verlost van duurlopen en leeftijdsgrenzen en voorzien van een schier oneindig aantal extra ogen in alle stadions van Nederland kan Mario van der Ende zijn gedroomde comeback maken. Als Supermario dus

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog:

Nog meer blogs van Paul Roos

Lees alle blogs van Paul Roos >

Paul Roos