Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

The one that passed away

28 september 2018

Kevin Beattie had alles wat je van een goede Engelse verdediger uit de jaren 70 verwacht: sterk in de lucht, snel op de eerste 10 meter, een krachtige tackle, een stierennek, een overtuigend matje en een linkerbeen als een houwitser. Geen wonder dat hij al op zijn 15e een uitnodiging kreeg voor een proeftraining bij Liverpool. Toen er op het station van Liverpool niemand op hem stond te wachten, ging hij meteen weer naar huis. Wie niet zelfstandig het stadion kan vinden, is niet goed genoeg voor Liverpool, was de filosofie van Bill Shankly in die tijd. Bobby Robson zorgde dat er wel iemand op het station stond te wachten, en zo belandde Beattie bij Ipswich, waar hij de FA Cup won en landskampioen had kunnen worden, als hij niet geblesseerd was geraakt aan zijn gezicht door benzine op een vuurtje te gooien.

Naast zijn voetbaltalent bleek hij ook een bijzondere aanleg voor het drinken van alcohol te hebben. Op zijn 37e had hij al een pancreatitis en kreeg hij de laatste sacramenten toegediend. Hij overleefde, maar verloor zijn huis en moest eten en roken wat hij op straat kon vinden. Op latere leeftijd werkte hij als commentator, echter werd hij ook nog veroordeeld voor uitkeringsfraude.

Aan het eind van zijn leven dacht Kevin Beattie niet aan de fouten en vergissingen die hij zelf gemaakt had, maar vooral aan de woorden van Bill Shankly, die misschien wel zijn hele leven in één zin samenvatte: “I haven’t made many mistakes, but you were one of the biggest.” 

 

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog:

Nog meer blogs van Paul Roos

Lees alle blogs van Paul Roos >

Paul Roos