Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Vrouwenvleugel

22 januari 2015

Voetbal en vrouwen blijft een combinatie waar sommige mannen heel zenuwachtig van worden. In Engeland werd vrouwenvoetbal in 1921 verboden omdat het onsmakelijk zou zijn. In Duitsland werd het vrouwenvoetbal in 1955 verboden. In een verklaring stelde de DFB: “in het gevecht om de bal verdwijnt de vrouwelijke bekoorlijkheid, lichaam en geest lijden onvermijdelijk schade en het pronken met het lichaam schendt het fatsoen en de welvoeglijkheid”. Pas in 1971 kwam de UEFA met de aanbeveling dat de nationale voetbalbonden zich ook moesten bezig houden met de organisatie van het vrouwenvoetbal.

In 2014 is er veel veranderd. Duitsland is inmiddels bij de vrouwen twee keer wereldkampioen geworden en Nederland doet in 2015 voor het eerst mee. Stephanie Roche werd tweede bij de verkiezing van het mooiste doelpunt van 2014. Het enige wat vrouwen nog steeds niet mogen, is op de foto gaan met spelers van het Iraanse voetbalelftal. Ali Akbar Mohamadze, hoofd van de Zedelijke Commissie van de Iraanse Voetbalbond was niet blij dat zijn spelers tijdens de Aziatisch Kampioenschap poseerden voor selfies van vrouwen in strakke shirtjes zonder hoofddoek. De foto’s zouden kunnen worden gebruikt als propagandamiddel tegen Iran of om de spelers aan te klagen wegens seksuele intimidatie.

Als ik de marketingmanager van Bavaria was, zou ik nu meteen de laatste voorraad jurkjes uit het stof halen en een telefoontje wagen naar Models at Work.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog:

Nog meer blogs van Paul Roos

Lees alle blogs van Paul Roos >

Paul Roos