Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Wedstrijd zonder spelers

20 november 2015

Ik wil altijd nog een keer een wedstrijd zonder publiek bijwonen. Om te zien wie er zich nog meer in het stadion bevindt, naast spelers, officials, coaches, scheidsrechters en journalisten. Mensen voor wie de regels niet gelden of mensen die de regels weten te ontduiken. Maar vooral ook om te kijken hoe voetballers zich voelen wanneer ze meemaken wat miljarden mensen dagelijks meemaken: je werk doen zonder dat een stadion vol betalende bezoekers meekijkt.

Afgelopen week hadden 45.000 mensen in Hannover een andere ervaring. Een wedstrijd zonder spelers. Dat bleek even wennen. Daar waren nog geen liederen voor bedacht. Het was ook lastig voor de journalisten met hun vragenboekje, nu de spelers, de coaches en de scheidsrechter zich schuil hielden in een zwaarbewaakte kleedkamer. De stadionspeaker moest voorlezen wat de politie hem influisterde. Het publiek moest het doen met hun telefoon, het programmaboekje en elkaar.

Het bood ook mogelijkheden. Een wedstrijd zonder spelers kent ieder denkbaar spelverloop en ieder mogelijke score. Een indraaiende corner van Kongolo: het kan. Jordy Clasie die Thomas Mueller door de benen speelt en daarna door zijn benen kruipt: waarom niet? Memphis die na een fraaie solo mimet dat hij zijn hoed afneemt: het moet zo zijn. In mijn hoofd won Nederland 2-1, zoals iedere legendarische Nederland-Duitsland in 2-1 of 1-2 eindigt. Winnende doelpunt: Bas Dost in de 87e minuut met een hakje. Hij had er deze week speciaal op getraind.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog:

Nog meer blogs van Paul Roos

Lees alle blogs van Paul Roos >

Paul Roos