Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Advies

20 augustus 2011

Toen Morten Olsen in 1997 aangesteld werd als trainer van Ajax, nam hij een groot aantal spelers mee. Sommigen zoals de Denen Grønkjaer en Laudrup waren succesvol. Maar er waren ook minder gelukkige aankopen.

Denk aan Georgi Kinkladze, die nooit zin leek te hebben; Andrzej Rudy, die vijf minuten voor een wedstrijd in de badkamer van de kleedkamer zijn haar stond te föhnen of Sunday Oliseh, die weliswaar met zijn hart speelde, maar dan ook alleen met zijn hart (tijdens kopvolley ging hij zelfs duels aan met de spelers aan zijn kant van het net. Inderdaad zijn medespelers).
Door die aankopen moest ik naar het Tweede.
In de winterstop belde mijn zaakwaarnemer dat VFB Stuttgart interesse in mij had. Op de trap in mijn ouderlijk huis heb ik zitten huilen als een kind. Ik was negentien. Ik wilde niet naar het buitenland. Ik hing te veel aan mijn ouders en mijn broers en kon me niet voorstellen dat ik daar in mijn eentje gelukkig zou kunnen zijn. Niet veel later ging ik naar De Graafschap en daarna naar amateurvereniging AFC.
Ik zou zo graag tegen Wesley Verhoek willen zeggen: ‘Wesley, je hebt nog een aantal dagen. Bel McClaren op en zeg dat je een vergissing hebt gemaakt voordat je de komende jaren degradatievoetbal gaat spelen. Want zoals de dertigduizend supporters iedere thuiswedstrijd zingen: “Nottingham Forest is magic”, en bij FUC kan je altijd nog spelen.’

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: , ,

Nog meer blogs van Rody Turpijn

Lees alle blogs van Rody Turpijn >

Rody Turpijn