Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Beste trainer 2013-2014

26 juni 2013

Bij De Graafschap heb ik nog even onder Peter Bosz gediend. Tenminste, hij was in titel mijn trainer. Ik heb niet veel gespeeld dat seizoen. Ook niet veel getraind. Hij zal niet onder de indruk zijn geweest van mij. Ik wel van hem.

Mijn bewondering begon met de verwondering over zijn toespraak tijdens een barbecue die hij organiseerde voor alle spelers, vrouwen en vriendinnen (let op: níet de vriendinnen van de spelers met vrouwen) ter kennismaking. Bij De Graafschap was het niet vanzelfsprekend dat een trainer iets inhoudelijks zei. Laat staan dat die inhoud goed verpakt zat in een verhaal met kop én staart dat zowel grappig als serieus en motiverend was.
Op het trainingsveld en tijdens besprekingen bleek dat de trainer, die ik door zijn voetbalverleden hield voor een driftkikker en schopper, tactisch en analytisch sterk was. Ook zijn vermogen om de pers beheerst en welbespraakt te woord te staan na ieder verlies vond ik indrukwekkend. Meelijwekkend ook. Hij moet zich alleen gevoeld hebben. Zijn niet al te snuggere assistent Lammers, die onze spitsen vooral dingen leerde als hoe je in een draai het beste je tegenstander met de bovenkant van je hoofd tegen de kin kon raken, zal die eenzaamheid alleen maar versterkt hebben.
Bij Vitesse heeft Bosz geen spelers zoals ik of assistenten zoals Lammers. Ik verwacht dat zijn kwaliteiten in Arnhem zichtbaar worden.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: ,

Nog meer blogs van Rody Turpijn

Lees alle blogs van Rody Turpijn >

Rody Turpijn