Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Brommie

20 maart 2011

“Seht sehr gut aus, hè Brommie,” vroeg Peter van Vossen eens aan John van den Brom. “Moet je hem horen,” antwoordde Van den Brom, “is zeker het enige Duits wat je kent?”

Het was tijdens een trip naar Mallorca. Na een seizoen waarin De Graafschap de nacompetitie net was ontlopen. Een geslaagd seizoen dus. Van Vossen had daar met zijn krachtige rushes een groot aandeel in gehad. Van den Brom niet. Zijn techniek en inzicht kwamen niet van pas in wedstrijden waarin de ploeg het grootste gedeelte de bal niet had.

Bij een team dat veel balbezit heeft wel. Zo had ook Louis van Gaal bedacht toen hij in 1993 zijn selectie wilde versterken met Van den Brom. Voordat Van den Brom kon tekenen, kwam van Gaal nog wel even bij hem thuis op de koffie om over voetbal te praten. Tot Van den Brom’s verbazing had Van Gaal een bord meegenomen waarop een speelveld was afgebeeld. Hij heeft vervolgens in een anderhalf uur durend sollicitatiegesprek met behulp van 22 magneetjes zijn keuzes in bepaalde spelsituaties aan Van Gaal moeten uitleggen. Zijn inzicht werd voldoende bevonden. Hij werd aangenomen.
Achttien jaar later is Van den Brom trainer van ADO Den Haag. Het elftal speelt met veel geestdrift, maar er is ook duidelijk te zien dat er patronen in het spel zitten. Kenmerkend voor een groot aantal spelers is dat het techniek en inzicht heeft. Net als Van Gaal weet Van den Brom wat hij wil en met wie hij dat kan bereiken. “Seht sehr gut aus, Brommie!”
Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: , , ,

Nog meer blogs van Rody Turpijn

Lees alle blogs van Rody Turpijn >

Rody Turpijn