Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Debuut

6 maart 2011

“Wat gaat er nu door je heen?”, vraagt bijna iedere journalist aan een speler die zojuist zijn debuut heeft gemaakt. Door het euforische gevoel komen daar meestal niet de mooiste antwoorden op. Zeker niet als je je eerste wedstrijd met 3-1 verliest.

Dan moet je je blijdschap ook nog temperen omdat je beseft dat een meer diplomatiek antwoord dan “ik voel me fantastisch” op zijn plaats is. Ik kwam daarom tot iets als: “Ik heb een beetje een dubbel gevoel”.
Had de journalist gevraagd wat er door me heen ging net voor mijn debuut dan had ik het volgende gezegd: “Toen ik te horen kreeg dat ik moest warmlopen, voelde ik de adrenaline direct naar mijn hoofd stijgen. Heerlijk! Tijdens de loopjes heen en weer achter de grensrechter dacht ik aan de acties die ik wilde maken. Ik dacht aan de actie die ik mij kon herinneren van Rob de Wit in de wedstrijd Hongarije-Nederland: naar binnen komen, versnellen en dan dat stiffie. Ik dacht aan mijn overleden opa naast wie ik die wedstrijd keek. Mijn opa, samen met mijn vader mijn grootste fan. Ik dacht aan mijn vader. Aan zijn woorden in mijn dagboek van 1985, elf jaar voordat ik mijn debuut maakte: “laten we hopen dat we voor Ajax thuis zijn.” Ik dacht aan hoe trots hij moest zijn.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: , ,

Nog meer blogs van Rody Turpijn

Lees alle blogs van Rody Turpijn >

Rody Turpijn