Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Die keer dat ik net niet naar Venezia ging…

4 februari 2012

Het was koud die winter. Ajax had me op een zijspoor gezet. Olsen wilde me niet. Zijn opvolger Jan Wouters zag het ook niet in mij. In de winterstop belde Mino Raiola, mijn zaakwaarnemer. “Rody, Venezia wil je huren voor een half jaar.”

Een paar dagen later zaten we om de tafel met een scout van de club. Of eigenlijk, we zaten in een donker hoekje van de lobby van een Van der Valk in Haarlem. Mino, die scout en ik. Mino en de scout spraken Italiaans. Ik nam een handje pinda’s en dronk mijn cola. Op een gegeven moment ging het gesprek over in het Engels. Het was dus de bedoeling dat ik ook begreep waar het over ging.

“Hij moet wel hetzelfde verdienen als hij nu bij Ajax verdient.”
“Hoeveel is dat?” vroeg de scout.
“Honderdduizend gulden per maand.” Mino overdreef. Behoorlijk.
“Dat is geen probleem.”

Dat was het.

Voor het weekend zou ik invliegen voor de keuring en maandag zou ik beginnen. Vrijdagochtend wandelde ik een blokje met de hond toen Mino belde. Een uur voordat ik naar Schiphol zou gaan. “Het gaat niet door. De voorzitter heeft er geen zin in.”

Maandag hoor ik dat ze Recoba hebben gehuurd. Ook een goeie…

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: , ,

Nog meer blogs van Rody Turpijn

Lees alle blogs van Rody Turpijn >

Rody Turpijn