Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Een dubbeltje

25 januari 2011

‘Als je voor een dubbeltje geboren bent, word je nooit een kwartje.’ Dat gezegde geldt ook andersom, dacht ik. Daniel ‘Dani’ da Cruz Carvalho werd geboren met een zilveren lepel in de mond. Hij groeide op in een aristocratische familie. Dani was intelligent, getalenteerd en bijzonder knap. Als God de mens naar zijn evenbeeld schiep, was dit een van zijn beste creaties. Zo dacht ik. Hij was goddelijk.

Dani werd aanbeden. In een Braziliaanse karaokebar in een van de Leidse dwarsstraten zong hij, met zijn bloes open tot aan zijn navel, iedere noot vals. Vrouwen hingen aan zijn lippen alsof ze Sirenen hoorden. Maar Dani werd arrogant. Mensen stuurden hem brieven met verzoekjes. Hoop. Liefde. Iedere dag een postzak vol. Hij keek ernaar en liep verder. Zoals God dat doet met gebeden?

Dani had geen mededogen meer voor de sterveling. In een troosteloos Diekmanstadion probeerde Louis van Gaal hem in de rust te motiveren voor zijn invalbeurt. “Are you Sharp? Are you here?” Dani kon geen begrip opbrengen voor deze armoedige vertaling van de Nederlandse uitdrukkingen.“Off course”, zei hij met verachting in zijn ogen.

Dani beet in de hand die hem voedde. Nadat hij eens in de rust gewisseld was in de Arena, kleedde hij zich om en ging linea recta naar discotheek Sinners. Hij stak zijn middelvinger op naar de hemel.

Niet veel later viel Dani van zijn sokkel. Hij was een dubbeltje geworden.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: ,

Nog meer blogs van Rody Turpijn

Lees alle blogs van Rody Turpijn >

Rody Turpijn