Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Effecten

19 juni 2011

Terwijl Anouar Hadouir in het kleinste kamertje van het stadion, waar niemand hem kan zien, stiekem zijn matje richting het oosten uitrolt, heeft manager Ger Senden Mats Junker en Pa-Modou Kah bij zich geroepen. “Mats, jij mag blijven. Je wordt gezien als kennismigrant. Pa, voor jou wordt het moeilijk…” Kah protesteert: “Maar alle Scandinaviërs bij Groningen dan? Die mogen allemaal blijven.” “Dat is een ander verhaal”, zucht Senden.

De effecten van het beleid van onze regering dringen nu ook langzaam door tot de voetbalwereld.
Bij Ajax worden de spelers bijeengeroepen in het spelershome. De Raad van Commissarissen deelt ze mee dat er een nieuw beleid is geschreven. Ajax zal de cultuur moeten veranderen. Het moet zuiniger en soberder. Er zal niet meer worden getraind op scharen, stiftjes of omhaals. “Dat soort kunststukjes past niet in deze tijd”, zegt Edgar Davids.
Lex Immers is door zijn enkel gegaan. In het Kyocera-stadion (dat niet voor niets het Kyocera-stadion heet) zit Lex op een bankje en trekt zijn sok uit. Zijn moeder zit geknield voor hem. Hij legt zijn voet op haar knie zodat ze hem kan tapen. Sinds kort moet zij dat doen, want het is iets wat bij het leven hoort en dingen die bij het leven horen “die kun je best in eigen sociale kring oplossen”.
Nicky Hofs is blij dat hij hier allemaal niet mee te maken heeft. Alhoewel, sinds hij terug is in Nederland voor de vakantie moet hij zijn honden opeens binnen laten slapen. Ze lopen de hele dag te patrouilleren.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: ,

Nog meer blogs van Rody Turpijn

Lees alle blogs van Rody Turpijn >

Rody Turpijn