Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Rockstar parking en de dikke man

29 maart 2012

Voor iemand die het Ajaxstadion gewend is, is de Veltins Arena wel even schrikken. Zonder kaartje voor het vak parkeren? Geen enkel probleem. Kost vijfenveertig euro, maar dan hoef je niet te lopen. En lopen doen ze niet graag in Gelsenkirchen. Te zien aan de dikke man voor ons.

De Veltins Arena oogt klein, maar er zijn zestigduizend mensen. Ze zijn allemaal in het blauw-wit. Ze zingen en springen en drinken ook deze avond weer vijfendertigduizend liter Veltins.
In de rust moet ik plassen van mijn halve liter. Ik zie een buik liggen op het urinoir. Het is de buik van de dikke man. Ik haal zes broodjes schnitzel voor mijn vrienden en mij. Mit Ketchup und Senf. De dikke man bestelt na mij een broodje braadworst.
Het veld van de Veltins Arena is dramatisch. De wedstrijd is daardoor slecht. Er wordt opportunistisch gevoetbald. De supporters morren niet maar zingen harder en springen hoger.
Schalke wint en Huntelaar wordt minuten lang toegezongen. Supporters blijven daarvoor speciaal zitten.
Bij de uitgang drinkt de dikke man in zijn eentje nog even rustig zijn halve liter op. Hij groet ons vriendelijk. Wij wensen hem een goede avond, lopen het vak uit en stappen de auto in.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: ,

Nog meer blogs van Rody Turpijn

Lees alle blogs van Rody Turpijn >

Rody Turpijn