Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Rotterdammers

21 januari 2018

In Amsterdam wordt er weer gebouwd. Nu de economie aantrekt en de huizenmarkt ontploft, durft de stad te investeren. Een investering voor een kleine, steeds homogenere groep. Hoe anders is dat in Rotterdam? Daar wordt altijd –of er nou groei is of crisis- volop geïnvesteerd in het mooier maken van de stad. En zonder dat dit ten koste gaat van de multiculturaliteit. Rotterdam is daardoor nog voor en van alle Rotterdammers. 

Ik heb ze weleens ontmoet, Rotterdammers. Als jeugdspeler bijvoorbeeld. Toen ik in Rotterdam overnachtte met Ajax om het Feyenoordtoernooi te spelen en uit het hotel de straat opliep, werd ik bespuugd door een bejaarde vrouw met een boodschappenkar. Ze liep vervolgens gewoon door. Toelichting was niet nodig. Mijn trainingspak was aanleiding genoeg.

Als speler van de Graafschap heb ik ze ook wel eens ontmoet, de Rotterdammers. Een aantal jaar achtereen werd mij bij het nemen van iedere hoekschop in De Kuip op gebiedende wijs gezegd dat ik met mijn kankerkop moest oprotten naar mijn eigen kankerstad.

Toch zit er ook schoonheid in het ontbreken van een filter. In Rotterdam is het namelijk duidelijk: we geloven in onze stad, en we geloven in samen bewegen richting onze toekomst. Dat zie je terug in de speelstijl van Feyenoord. Hopelijk krijgt Amsterdam en daarmee ook Ajax, ook weer zo’n duidelijk gezicht. In plaats van hun visie te laten bepalen door passanten.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: ,

Nog meer blogs van Rody Turpijn

Lees alle blogs van Rody Turpijn >

Rody Turpijn