Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Trainers

31 mei 2012

Ik heb wat trainers meegemaakt. In alle vormen en maten. Letterlijk –dat spreekt voor zich: trainers zijn mensen en mensen zijn uniek- maar ik bedoel natuurlijk figuurlijk. Het hoogtepunt van die diversiteit aan coaches beleefde ik in het seizoen 1999/2000 bij De Graafschap.

Met tegenzin reed ik de eerste maandag van juli het pokkeneind van Amsterdam naar het trainingscomplex De Veldhoek. De selectie werd voorgesteld aan de nieuwe hoofdtrainer Frans Thijssen, een sympathieke man met een sympathieke snor. Thijssen was zó sympathiek dat hij in de voorbereiding het grootste gedeelte van de trainingen op zijn buik lag om de ballen uit de bosjes te vissen. Dan hoefden wij dat niet te doen.
Het seizoen begon, de resultaten bleven uit. Thijssen werd ontslagen. Assistent-trainer Massimo Morales borg zijn zaag op en nam het stokje over. Hij liet ons met elastiek aan elkaar middagen lang over het veld lopen. AC Milan trainde het verdedigen ook zo. Bij ons kwam de methode in de praktijk minder uit de verf, maar de officiële reden dat Morales werd vervangen was omdat hij zijn diploma nog niet had.
Zijn opvolger was de Engelsman Rob MacDonald. Van zijn trainingsmethodieken kan ik me nauwelijks meer iets herinneren. Van het trainingskamp in Suriname des te meer. Rob MacDonald, not in every inch a gentleman.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog:

Nog meer blogs van Rody Turpijn

Lees alle blogs van Rody Turpijn >

Rody Turpijn