Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Schijt aan Ronaldo

11 augustus 2015

El Ghazi doet me denken aan mijzelf.

Aan mijzelf en aan Ronaldo.

Alles aan de jonge voetballer ademt Ronaldo. Hij is idolaat van hem zoals alleen kinderen en gekken dat van iemand kunnen zijn. Zelfs wanneer El Ghazi zo’n prachtige goal maakt als gisteren in Alkmaar imiteert hij Ronaldo. Met het schot, met het theatraal ingehouden juichen, als reactie op de kritiek die een paar dagen eerder over hem heen is gekomen.

Als beginnend schrijver was ik gek van Gabriel Garcia Marquez. Ik gaf het niet toe, want dat voelt als in je ondergoed voor een menigte staan. Maar wie mijn verhalen uit die tijd terugleest, ziet nadrukkelijk de invloeden in stijl en ritme. Bijna al mijn verhalen speelden zich af tegen een Caribisch droomdecor. Door de jaren heen heb ik me door veel werk van anderen te lezen en door veel te schrijven ontworsteld aan de greep van Marquez. 

Zolang El Ghazi zijn blik nadrukkelijk blijft richten op Ronaldo zal zijn aanzienlijke talent nooit tot volle wasdom komen, dan wordt hij op z’n best een goede kopie. Dus de komende maanden geen youtubefilmpjes van de Portugees bekijken, geen vrije trappen oefenen met die kenmerkende aanloop en dat geaffecteerde opblazen van de borst. Misschien kan El Ghazi zelfs zijn haar laten groeien. Een flinke tijd schijt hebben aan Ronaldo. Dan wordt hij pas echt een goede voetballer.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog:

Nog meer blogs van Roman Helinski

Lees alle blogs van Roman Helinski >

Roman Helinski