Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Andy’s wrede warming-up

7 februari 2013

Goodison Park. Mijn zesjarige dochter, in gloednieuw Evertontenue, had zojuist tot mijn verbijstering haar middelvinger opgestoken naar het uitvak met Aston Villa-fans. Ze volgde daarmee het voorbeeld van haar twee jaar oudere broer, die op zijn beurt weer een volwassen fan naast hem imiteerde.

Kortom, de sfeer zat er goed in, toen Andy van der Meyde vlak na rust mocht warmlopen. Mijn dochter benutte nu haar wijsvinger: was dat niet die Hollander? Na twintig minuten vroeg ze of je daar niet moe van werd, van al dat rennen. Rond de 80ste minuut – het stond intussen 1-2 – suggereerde ze dat Andy straf had van de trainer.

De eindeloze warming-up ging niet alleen een kinderverstand te boven. Had manager David Moyes misschien een hekel aan onze landgenoot? Kort voor het einde mocht Andy er alsnog in. Mede dankzij zijn frisse inbreng herpakte Everton zich en maakte diep in blessuretijd gelijk. Maar 27 seconden later scoorde Ashley Young, geholpen door een defensieve blunder, de derde Villa-goal.

Op weg naar het hotel ging het vooral over Andy. Verbazing. Onbegrip. Medelijden. En toen wisten we nog niet eens wat we nu weten: dat hij in die tijd van alles met zich meezeulde, waaronder een doodziek kind, drie blauwe ogen, een halve dierentuin, coke, slaappillen, privé-detectives, een gestolen Ferrari en een ontvoerde hond.

Godswonder dat hij daar überhaupt nog vooruitkwam.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: , ,

Nog meer blogs van Sander de Vaan

Lees alle blogs van Sander de Vaan >

Sander de Vaan