Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Antonia

13 januari 2014

Ik heb een zwak voor lauwlopers: mannen die tijdens de warming-up niet rekken en sprinten tot de stoom uit de oren komt, maar hooguit doen alsof en ondertussen steeds loeren of er een bal in de buurt is.

Jairchinio Antonia is zo’n speler. Terwijl zijn maat Bart Vriends kijkt alsof hij zo dadelijk voor een geheime missie diep in Mali gedropt zal worden, snelwandelt de nummer 7 van Go Ahead Eagles wat heen en weer, danst mee op de stadionmuziek en vraagt bij iedere pauze gauw om een bal.

In de Adelaarshorst, waar een schattige oma koffie schenkt en de meest schokkende graffiti ‘Jij bent poep’ is, blijkt niet iedereen blij met Antonia. Oké, hij scoort af en toe fraai (zoals zijn bananenschot onlangs tegen Roda JC), maar mist ook opgelegde kansen, zwalkt soms doelloos over het veld.

Tijdens de wedstrijd tegen FC Utrecht verwijt menig supporter hem luidkeels ‘sterallures’. Tegelijkertijd houdt men enkel de adem in wanneer híj aan de bal is, want de overige 9 veld-Eagles zijn veel te voorspelbaar.

Ik hoop dat Antonia die kreten niet gehoord heeft. Go Ahead staat inmiddels boven PEC en hoeft dus niet alleen meer aan het resultaat te denken. En voor het spél moet je iemand als Antonia hebben: een balverliefde man die swingt tijdens de warming-up.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: ,

Nog meer blogs van Sander de Vaan

Lees alle blogs van Sander de Vaan >

Sander de Vaan