Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Avondje NAC

2 september 2013

Op zoek naar goed horecapersoneel? Kom dan scouten in Vak F7 van het Rat Verlegh Stadion. Daar wemelt het namelijk van de goede amateurobers.

Goedgemutst lopen ze af en aan met treetjes bier, terwijl ze strijdkreten uitwisselen met de fanatieke supporters achter beide doelen. NAC kent een slechte seizoensstart, maar de competitie duurt nog lang, evenals de ‘Brabantse NAChten’, zo leert een spandoek.

Een avondje NAC is een gezellig avondje. Dat merken we al vóór de wedstrijd tegen NEC. De Nijmeegse spelers worden bij aankomst door Bredase fans met een welgemeend “Goedenavond” begroet en de security wenst ons zonder fouilleerdrift een prettige wedstrijd. Vervolgens wordt er negentig minuten lang gejuicht, geschreeuwd en – tenslotte – gefloten, maar de ontevredenheid slaat nooit om in agressie.

De mensen in Vak F7 voelen aan hun bier dat ik en mijn zoon geen geelzwart hart hebben, maar doen daar niet moeilijk over. Sterker, in de 70ste minuut schiet een boze NEC-speler vanaf enkele meters een bal keihard de tribunes in, recht op mijn borst. Het hele vak leeft mee, terwijl ik naar adem hap, en na afloop zal een NAC-fan mij complimenteren: “Prima controle; de beste actie van de wedstrijd, met die goal van Pálsson dan…”

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: , ,

Nog meer blogs van Sander de Vaan

Lees alle blogs van Sander de Vaan >

Sander de Vaan