Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Ballshit

12 september 2011

David Beckham (geschat uurloon: 3300 €) en Cristiano Ronaldo (3140 €) worden óók geroemd omdat ze na een training wel eens op het veld blijven hangen. Een paar extra ballen in de kruising, wat push-ups – je bent tegenwoordig al gauw een modelprof…

Ballshit. Doe mij maar John “Budgie” Burridge (1951), voormalig keeper van 29 verschillende Britse clubs (waaronder Aston Villa en Manchester City). Wanneer hij na de training thuiskwam trok hij een schoon keeperstenue aan en ging tv kijken. Zijn vrouw Janet zat dan al klaar met sinaasappels. Die moest ze onverwachts in John’s blikveld gooien om zijn reactievermogen te testen. Ook ‘s nachts droeg Budgie zijn werkpak (soms lag er zelfs een bal tussen hem en Janet in bed), en in zijn dromen riep hij bevelen naar zijn verdedigers of antwoordde op vragen van de pers.

Ondanks dit alles vond Budgie (hij at bij voorkeur babyvoer) zichzelf ‘boring’: “Ik ben de saaiste persoon die u ooit zult ontmoeten,” zei hij tegen een journalist. “Het enige wat ik in mijn leven wil, is geweldige saves maken.”

Toen deze 24/7-prof op 46-jarige leeftijd stopte, raakte hij in een depressie, maar therapie hielp hem weer op de been.

Het kenteken van Budgie’s auto? A5AVE.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: ,

Nog meer blogs van Sander de Vaan

Lees alle blogs van Sander de Vaan >

Sander de Vaan