Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Casillas vanbommelt en gaapt

21 februari 2014

Daar zit hij: in de hoek van de dug-out, weggedoken in een smurfkleurig trainingspak. Dé Teen, die in 2010 het eerder door Hans Brinkers’ vinger geredde Nederland een WK-illusie armer maakte, gaat schuil onder een deken.

Iker Casillas is vorige maand vader geworden en dat is hem aan te zien: hij gaapt alsof hij in geen weken fatsoenlijk heeft geslapen. En daar komt nog de frustratie bij van de wekelijkse bankzit in de Primera División: alleen bij bekerwedstrijden mag hij nog opdraven..

Door mijn verrekijker zie ik hem tijdens de wedstrijd Getafe – Real Madrid vooral in z’n ogen wrijven en emotieloos naar het gras staren. Af en toe vanbommelt hij met de hand voor zijn mond iets tegen collega-bankzitter Fábio Coentrão, die steevast in de lach schiet. Dat trainer Ancelotti in de buurt is, lijkt Iker niet te deren.

Achter de door “Antonio & Ricardo: kwaliteitslevensmiddelen” gesponsorde dug-out staat een meisje almaar naar hem te roepen. Ze houdt een spandoek vast: “Casillas, te cambio tu camiseta por papillas” (Casillas, ik ruil je shirt voor papjes). Maar haar held doet alsof ze niet bestaat en schiet na het laatste fluitsignaal overeind richting kleedkamer.

Daar gaat hij: een gelauwerd keeper die volgens steeds meer fans helemaal niet zo goed is, maar tot voor kort het geluk aan zijn kont (en teen) had hangen.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: ,

Nog meer blogs van Sander de Vaan

Lees alle blogs van Sander de Vaan >

Sander de Vaan