Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

De Koning is dood, lang leve de Koning

14 december 2011

Soms rechtvaardigt één actie een duurbetaald bezoek aan het stadion. Onlangs, tijdens de wedstrijd FC Barcelona – Levante, was er zo’n moment.

De derde minuut. Messi meandert over het middenveld. Andrés Iniesta weet Levante’s kleerkast Ballesteros in zijn rug, maar vraagt om de bal en hakt hem in een vloeiende beweging achter zijn linkerbeen door naar Cesc Fàbregas.

Camp Nou oeit de longen uit het lijf. Dat de bal vervolgens in het net belandt, is slechts een formaliteit. Ook mooi: het minutenlange geroezemoes na Iniesta’s geniale inval. Hoe had hij in godsnaam Fàbregas achter zich vrij zien staan? En hoe kreeg hij die bal zó soepel langs dat Levantijnse beest op noppen? Een jong stel voor mij beklaagt zich dat ze elkaar net op het verkeerde moment diep in de ogen keken.

Het zal me niet verbazen als dat hakje van het voetballende bleekgezicht hier en daar een huwelijk heeft gered, diverse mensen van zelfmoord heeft afgehouden en tot de verwekking van een trits kids heeft geleid. Wie zó’n magisch ogenblik meemaakt, wil het leven vieren.

En, alsof het zo moest zijn: kort na de wedstrijd werd bekend dat Sócrates, de man van het meesterlijke, kanariegele hakje, was gestorven.

Sócrates, Iniesta: de Koning der hakballers is dood, lang leve de Koning.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: , , ,

Nog meer blogs van Sander de Vaan

Lees alle blogs van Sander de Vaan >

Sander de Vaan