Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

De X-factor van Piet Velthuizen

6 augustus 2012

Begin vorig jaar sprak ik Piet Velthuizen in een bar in Alicante. De Nijmegenaar, in Spanje consequent Bel-twíesen genoemd, zat in een dip omdat hij amper aan spelen toekwam. Alleen toen we het over zijn idool Gianluigi Buffon hadden, veerde hij op uit zijn stoel.

“Hoe die man kijkt, met zijn spelers praat, een muurtje neerzet – schitterend gewoon,” zwijmelde Piet.

Ik werd nieuwsgierig. Zapte op allerlei sportzenders naar Buffon. Verdomd: de man kón kijken, praten, muurtjes neerzetten.

En nu blijkt hij ook nog een bezield volksliedzanger te zijn. Naar eigen zeggen zingt hij om zijn in WO II gestorven opa en oma te eren. Kwade tongen menen echter dat Buffon goede sier wil maken, omdat hij ‘zomaar’ anderhalf miljoen euro naar een sigarenzaak zou hebben overgemaakt.

Dat laatste zal ons mortadella zijn. Sinds het afgelopen EK weten we dat Oranje geen neurie-ego’s, maar bevlogen Wilhelmuszangers nodig heeft. Een gigakans voor Piet. Hij kon al kijken, praten en muurtjes neerzetten, maar ik vermoed dat hij dankzij Buffon intussen ook ons volkslied uit volle borst kan meezingen.

Hopelijk heeft Louis van Gaal oog en oor voor de X-factor van Velthuizen. Piet van Duitsen bloed, die onverveerd de Spaanse koning heeft geëerd – ik zou het graag eens horen.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: , , ,

Nog meer blogs van Sander de Vaan

Lees alle blogs van Sander de Vaan >

Sander de Vaan