Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Denneboom

24 december 2012

We gingen voor het eerst naar een training van NEC. Mijn zoon was amper vijf maar kon al hele voetbalelftallen opdreunen. Plots slaakte hij een gil: daar, tussen een paar struiken, liep Romano Denneboom, sinds anderhalve dag international dankzij Marco van Basten.

Romano was aan de late kant, maar bleef op ons wachten en ging uitgebreid met de kleine krullenbol op de foto. Die had nog nooit een voetbalprof van dichtbij gezien en zou die dag het wereldglunderrecord verbreken.

In de daaropvolgende jaren troffen we Denneboom vaker, onder meer in La Manga, waar hij met FC Twente overwinterde. Dan spraken we over Spanje, Indisch eten, mijn rap groeiende zoon, en – soms – voetbal.

Volgens de verhalen doet Romano nogal eens moeilijk en loopt hij er graag de kantjes vanaf. Hij was echter altijd de vriendelijkheid zelve en liet fantastische dingen met de bal zien. Goed, hij is geen Messi, maar wie is dat wél, behalve Leo?

Denneboom speelt dit seizoen bij FC Lienden en kreeg onlangs een rode kaart. Volgens het lokale websuffertje had hij de arbiter ‘omver’ gelopen. We hebben de beelden thuis grondig geanalyseerd: het was niet meer dan een (fout) duwtje.

Zijn we bevooroordeeld? Dacht het niet – als je op het hoogtepunt van je carrière middenin een bos blijft staan voor een balverliefd kind, dan deug je.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: , ,

Nog meer blogs van Sander de Vaan

Lees alle blogs van Sander de Vaan >

Sander de Vaan