Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

“Djukic”, hijgde de prostituee

16 april 2011

Miroslav Djukic… Jarenlang had ik niet meer aan hem gedacht. En dat terwijl hij mij in de lente van 1994 zoveel plezier bezorgde. Hij was ‘t immers die in de laatste minuut van de laatste wedstrijd van het seizoen voor Deportivo La Coruña een penalty miste tegen Valencia. Door die misser werd niet de club uit Galicië, maar ‘Dream Team Barça’ van Johan Cruijff landskampioen.

Vorig weekend viel zijn naam in de mooie, op Nederland 2 uitgezonden film Tapas. Bareigenaar Lolo lag met zijn bierbuik op een prostituee die op zijn verzoek de namen van beroemde Deportivospelers ophijgde. Het pad naar een heerlijk hoogtepunt leek geëffend, totdat ze “Djukic” zei. Lolo verslapte en vroeg haar nijdig waarom ze nu juist de man moest noemen die de kampioensdroom van zijn club had verstoord.

Miroslav Djukic…  Wikipedia weet dat hij altijd de man van die penalty zal blijven, maar meldt ook dat hij een betrouwbare verdediger was die steeds op de goede plaats stond en nooit tegen een rode kaart opliep. En – tot mijn schande moet ik bekennen dat ik dit niet wist – dat déze Djukic sinds kort trainer van Hércules Alicante is (ik dacht dat ‘Djukic’ de Balkanversie van ‘Jansen’ was…).

Helaas zit keeper Piet Velthuizen ook onder Djukic vooralsnog op de reservebank. Hopelijk heeft hij zich intussen wél in het verleden van zijn coach verdiept. Mocht er op de training op strafschoppen geoefend worden, dan doet hij er namelijk goed  aan niet te uitbundig te reageren na een gestopte pingel.

Je weet nooit hoe een bal in een veteranenhoofd kan rollen.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: , , ,

Nog meer blogs van Sander de Vaan

Lees alle blogs van Sander de Vaan >

Sander de Vaan