Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Don Leo doet ‘het’ tweemaal (als het moet)

21 juni 2012

De man achter mij in de rij had oogleden als zonneluifels. Iets van een hondenblik, maar ook van een zojuist opgelapte bokser. Wat verderop, bij een pilaar, cirkelde er rook uit een lange regenjas. Toen viel het kwartje: die quasi-maffioso, dat was Leo Beenhakker… En als dat Leo was, dan stond ík voor Co Adriaanse.

Leo en Co – wat deden die op het vliegveld van Alicante, een dag voordat ‘hun’ Ajax in Nederland moest spelen? In het vliegtuig zaten ze schuin achter ons. Mijn zoontje van twee schopte tegen een ballon in het gangpad. Leo lachte zijn gele tanden bloot en knikte bewonderend. Co had intussen de zonneluifels al gesloten.

Dankzij Ibrahimovic’ fraaie autobiografie Ik, Zlatan, weet ik nu wat beide heren naar Spanje bracht: een bliksembezoek aan La Manga, waar de Zweed met Malmö FF in trainingskamp was. Naar eigen zeggen scoorde Ibra wondermooi in een oefenpotje en wilde een dolenthousiaste Beenhakker nog vóór het eindsignaal zaken doen.

Zlatan, straatjongen pur sang, raakte direct onder de indruk van Don Leo, die hem onder meer toebeet: “If you fuck with me, I’ll fuck you two times back.”

Diezelfde Leo zei tegen mijn zoontje, kort voor de landing in Amsterdam: “Goed gedaan jochie, ga zo door”.

Ieder talent verdient een eigen benadering – ook dat weet Beenhakker als geen ander.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: , ,

Nog meer blogs van Sander de Vaan

Lees alle blogs van Sander de Vaan >

Sander de Vaan