Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Droom van een Rukmus

9 januari 2012

Ik was tien. Speelde bij VV Trekvogels (door locale concurrenten ook wel smalend ‘de Rukmussen’ genoemd) en leefde voor een voetbaldroom. Binnen enkele jaren zou ik, geniale middenvelder, weggeplukt worden door NEC. Daarna ging ik naar Ajax en uiteindelijk bereikte ik de wereldtop als speler van Barça.

Maar er was méér: ik zou nooit naast mijn noppen lopen en altijd oog voor de fans houden. Bovendien had ik de helft van mijn toekomstige salaris al voor goede doelen gereserveerd.

Helaas ging het mis. Te mager, te statisch, te enzovoort. En dus werd niet ik, maar Frank Demouge de eerste Trekvogel die de Eredivisie binnenvloog.

Onlangs, bij een intern oefenpotje van Borussia Dortmund, moest ik terugdenken aan mijn droom. Dankzij Roman Weidenfeller. Een doelman, ja, maar een hele goeie, en (nu komt het) na de training drukte hij alle, ruim honderd toeschouwers de hand en maakte her en der een praatje.

De spelersbus ronkte, trainer Jürgen Klopp bestudeerde z’n horloge – het kon Roman niets schelen. Zo had ik het ook graag gedaan…

Weidenfeller was vorig seizoen de minst gepasseerde keeper van de Bundesliga. Toch werd hij nog nooit voor ‘die Mannschaft’ opgeroepen. Hij schijnt daarom uit frustratie iets over de vermeende homosexualiteit van bondscoach Löw gezegd te hebben.

Misschien moet hij hem ook eens de hand reiken.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: , , ,

Nog meer blogs van Sander de Vaan

Lees alle blogs van Sander de Vaan >

Sander de Vaan