Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Duitsland 0-1 achter? Langzaam Lahm!

7 juli 2014

Mocht Brazilië in de halve finale tegen Duitsland op voorsprong komen, dan is er nog niks aan de hand voor onze oosterburen. Uruguay kreeg in 1950 in Rio de Janeiro ook een goal tegen maar liet zich niet uit het veld slaan. Sterker, aanvoerder Obdulio Varela greep de Braziliaanse vreugde aan voor een sterk staaltje psychologische oorlogvoering.
Hij pakte de bal uit het doel, klemde hem onder zijn rechteroksel en kuierde op z’n gemak naar de middenstip. De Brazilianen wisten niet wat ze meemaakten. Ze wilden meer goals zien en gauw ook, maar daar ging die maffe Uruguayaan traag als dikke stront over het veld!
En alsof dat nog niet genoeg was, vroeg hij – eenmaal in de middencirkel – de Engelse scheidsrechter George Reader om een vertaler. Toen die eindelijk arriveerde, waren de ruim 170 duizend toeschouwers muisstil. Varela probeerde de arbiter duidelijk te maken dat het doelpunt vanwege buitenspel afgekeurd moest worden. Natuurlijk wist hij dat zijn missie kansloos was, maar toen de vertaler weer afdroop, stonden er wél elf hypernerveuze Brazilianen op het veld.
Varela legde de bal op de middenstip en riep naar zijn maten: “Nú gaan we deze pot winnen.”
De rest is geschiedenis.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: , ,

Nog meer blogs van Sander de Vaan

Lees alle blogs van Sander de Vaan >

Sander de Vaan