Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Duitsland Onder-17

19 februari 2011

Alles wat te meten was, werd gemeten. Wat men filmen kon, gefilmd. Over de rest waakten tien, strategisch rond het veld geposteerde mannen. Wijdbeens, in donkere trainingspakken. Je mag het bijna niet denken, maar eigenlijk ontbrak alleen een herdershond.

Na twee uur bikkelen reed Duitslands hoop Onder-17 bekaf in busjes naar het hotel. Toen ze de laatste trainingswei passeerden, draaiden de knullenkoppen naar links. Ogen als schoteltjes: daar, bij Meister Twente, stonden zeven paar mannenbillen in het doel als schietschijf voor hun lachende maten (de straf voor een verloren potje voetvolley, maar dat wisten deze jongens niet).

Ooit zag Sebastian Deisler vanuit de spelersbus een stel leeftijdsgenoten lopen. Ze kletsten en lachten, en het Jahrhunderttalent had zó met hen willen ruilen. Kort na zijn 27ste verjaardag stopte hij, doodmoe van de profvoetballerij.

Misschien zat er hier, in één van deze busjes, wel een potentiële Deisler die stiekem droomde van onbekommerd plezier. Misschien zet híj straks door, omdat hij nu weet dat er op een voetbalveld ook gelachen mag worden. Dankzij die volwassen mafkezen van FC Twente.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog:

Nog meer blogs van Sander de Vaan

Lees alle blogs van Sander de Vaan >

Sander de Vaan