Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Even lang als lelijk

2 oktober 2011

Met zijn lengte van 2,01 meter is Peter Crouch een opmerkelijke verschijning op het voetbalveld. Begin vorige week zag ik hem in het Britannia Stadium aan het werk met Stoke City tegen Tottenham Hotspur – een giraffe tussen 21 vechtstieren.

Het ging om de Carling Cup en de Potters speelden ABC: Alle Ballen op Crouch. Peter knokte dapper tegen zijn vorige werkgever. Ondanks een straffe bewaking koos hij keer op keer het luchtruim en als hij eens een bal op de grond verloor, rende hij het halve veld over om hem met één van zijn twee stelten terug te tackelen.

Na 120 minuten stond het nog 0-0. Strafschoppen. Spanning. Zou Crouch, met de Spursfans achter het doel, raak schieten? Vorig seizoen hadden ze hem op White Hart Lane nog liefdevol toegezongen: ‘He’s big! He’s shit! He can’t fit in his kit! Peter Crouch! Peter Crouch!’

Nu zongen ze ongeveer hetzelfde, maar zónder liefde. 

Peter hield zijn vogelkoppie koel en schoot de bal strak achter Heurelho Gomes. En vorige week zaterdag, tegen het superieur geachte Manchester United, scoorde hij de gelijkmaker – zijn eerste League-goal voor Stoke City.

Crouch: even lang als lelijk. Maar ook een doorzetter met humor. Ooit vroeg men hem wat hij zou zijn als hij geen profvoetballer was geworden. Zijn antwoord: “Maagd”.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: , ,

Nog meer blogs van Sander de Vaan

Lees alle blogs van Sander de Vaan >

Sander de Vaan