Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

GELUKKIG KEEPEND IN SPANJE

25 januari 2018

Ze heeft haar achternaam natuurlijk mee, maar keepster Jennifer Vreugdenhil is ook écht gelukkig onder de mediterrane zon. Tijdens een interview voor het Nederlandstalige Spanjeblad Por Favor vertelt ze mij hoe dat vorig jaar ging, als in een spannend meisjesboek: ‘Ik was op vakantie en wilde eigenlijk al stoppen met voetbal toen ik een telefoontje uit Valencia kreeg. Of ik interesse had in een profcontract.’

Jennifer zei: ‘Sí, quiero’, groeide uit tot eerste doelvrouw van de club én speelde al tegen het Barça van Europese voetbalvrouw Lieke Martens. Anders dan in Nederland treffen de vrouwenteams in de Spaanse competitie elkaar slechts twee keer per seizoen. Gek genoeg heeft Real Madrid géén dameselftal, terwijl geld toch geen probleem zou moeten zijn. Bij afwezigheid van de ‘Koninginnelijke’, gaat het in la Liga vooral tussen Barça en Atlético Madrid, maar Valencia staat netjes vierde.

Vandaag zit Jennifer op de bank bij de oefenwedstrijd Spanje – Nederland. Oranje wordt onder meer gesteund door landgenoten in leeuwenpak op de tribune, maar komt ditmaal net iets te kort tegen de gemotiveerde thuisploeg (0-2).

De Spaanse keepsters (1ste helft Atléticodoelvrouw Lola Gallardo, 2e helft Sandra Paños van Barça) tonen hun kwaliteiten bij enkele gevaarlijke aanvallen van Oranje. Als Vreugdenhil temidden van zulke collega’s in La Liga overeind kan blijven, lijkt het laatste hoofdstuk van haar bijzondere voetbalboek nog lang niet geschreven.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Nog meer blogs van Sander de Vaan

Lees alle blogs van Sander de Vaan >

Sander de Vaan